Cristian Orgonaş: “Căpşunarii”, cei mai mari investitori străini în România - Bloguri economice

miercuri, 15 iulie 2009

Cristian Orgonaş: “Căpşunarii”, cei mai mari investitori străini în România

Dupa ce li s-a pus in mod peiorativ eticheta de “capsunari”, romanii care muncesc in strainatate au devenit cei mai mari investitori in economia romaneasca iar noi, cei care am ramas in Romania, am ajuns sa depindem mai mult decat oricand de sumele trimise de catre acestia “acasa”.

In ciuda crizei mondiale, in ciuda prabusirii sectorului de constructii din Spania sau a situatiei dificile in care se afla economia Italiei, sumele de bani trimise de catre cei care lucreaza dincolo se mentin, in mod cu totul surprinzator, la un nivel extrem de bun.

In primele 5 luni ale acestui an, transferurile au ajuns la 2.9 miliarde euro, cu doar 13% mai putin comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand suma a fost de 3.35 miliarde. Click pe graficul de mai jos pentru a vedea evolutia investitiilor straine si a transferurilor de bani din strainatate.In ceea ce priveste investitiile straine, acestea au fost de aproape 2.5 miliarde de euro, in scadere cu 41% fata de primele 5 luni ale anului trecut. Procentul cu care investitiile au scazut pare mare, insa trebuie sa tinem seama de faptul ca in 2009, spre deosebire de 2008, nu am avut nici o privatizare mare, am vorbit mai multe despre asta aici.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP