Cristian Orgonaş: Care a fost cel mai bun şi cel mai prost Guvern de după Revoluţie? - Bloguri economice

marți, 14 iulie 2009

Cristian Orgonaş: Care a fost cel mai bun şi cel mai prost Guvern de după Revoluţie?

Dupa ce in sapte luni de mandat a reusit performanta de a nu face nimic pentru a ne scoate din criza, Guvernul Boc a intrat cu siguranta in cursa pentru obtinerea titulaturii de cel mai prost guvern de dupa Revolutie.

Avand in vedere ca domnul Boc are o parere foarte buna despre el insusi din moment ce a declarat cu doar cateva zile in urma ca Guvernul condus de dansul a facut in jumatate de an mai mult decat dl Tariceanu in doi ani, m-am hotarat sa va intreb pe voi, cititorii acestui blog, care a fost din punctul vostru de vedere cel mai bun si cel mai prost Guvern de dupa Revolutie.

Iar pentru a va da o mana de ajutor, voi enumera mai jos guvernele care au condus Romania in ultimii 19 ani:

1. Guvernul Petre Roman (I si II): are meritul de a fi luat cateva masuri bune de reforma, insa minerii condusi de Miron Cozma, condus la randul sau de Ion Iliescu, au fost de alta parere.

2. Guvernul Theodor Stolojan: celebru pentru “nationalizarea valutei”, in fapt o masura luata pentru a evita intrarea tarii in incetare de plati.

3. Guvernul Vacaroiu: primul Guvern cu un mandat de 4 ani, a reusit performanta de a realiza o crestere economica cu pretul dezechilibrarii totale a economiei. Privatizarile scandaloase s-au tinut lant, Bancorex, Banca Agricola si altele au subventionat din greu buzunarele clientilor politici, iar reforma a batut pasul pe loc.

4. Guvernul Ciorbea: a avut nesansa de a fi pus in situatia de a plati toate oalele sparte de Guvernul anterior (devalorizarea leului, miliarde de euro credite neperformante, scadere economica).

5. Guvernul Radu Vasile: celebru pentru expresia “in tara asta nu mai este nimic de furat”, domnul Vasile nu s-a remarcat prin nimic deosebit in cele 18 luni cat a fost prim-ministru.

6. Guvernul Isarescu: tehnocrat si prim-ministru de sacrificiu, dl Isarescu a reusit sa puna cat de cat economia pe picioare, pregatind terenul viitorului guvern.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP