Cristian Orgonaş: Ce chirii plătesc aleşii neamului pentru locuinţele puse la dispoziţie de RAPPS - Bloguri economice

marți, 21 iulie 2009

Cristian Orgonaş: Ce chirii plătesc aleşii neamului pentru locuinţele puse la dispoziţie de RAPPS

Din cand in cand, despre cei care lucreaza in Administratia Publica apar in presa unele informatii care pe noi, cei care lucram in mediul privat, ne fac sa ne gandim ca poate ne-am ales gresit meseria.

Din ciclul “ce castig daca lucrez la stat”, astazi povestim despre chiriile pe care le platesc cei care stau cu chirie in locuintele puse la dispozitie de RAPPS. Saptamana Financiara a publicat ieri numele persoanelor si nivelul chiriilor pe care acestia le platesc, iar realitatea intrece orice imaginatie.

Desi discutam despre imobile aflate in zone bune ale Bucurestiului, chiriile platite sunt de-a dreptul modice, de sub 100 de euro pe luna. Cine sta in chirie la RAPPS:

Ministerul Mediului ocupa, in afara de casa ministrului Nicolae Nemirschi, alte 11 locuinte de serviciu. Dan Carlan, secretarul de stat al acestei institutii, transferat de la Iasi, a adus cu el mai multi consilieri si directori de cabinet, care, la randul lor, trebuiau cazati. Nici Ministerul Turismului nu se lasa mai prejos, Elena Udrea avand cinci consilieri clienti ai RA-APPS. Si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a primit patru locuinte de serviciu pentru consilierii si directorii de cabinet ai lui Gabriel Sandu.


Exceptand chiria de 1018 lei care care o plateste dl Dan Nica pentru vila de protocol in care locuieste, cea mai mare chirie este platita de Valentin Platon, subsecretar de stat la Departamentul pentru Relatii Interetnice, respectiv 605.10 lei/luna, insa majoritatea chiriasilor platesc intre 100 si 300 de lei.

Nu doresc sa fiu populist si inteleg ca acesti oameni trebuie sa stea undeva, insa a le pune la dispozitie la preturi derizorii imobile care in mod normal ar putea fi inchiriate la un pret de cateva ori mai mare, reprezinta un act de protectie sociala de care beneficiaza unii angajati care numai protejati social nu ar trebui sa fie.

Este normal ca inaltii demnitari ai statului roman - presedintele, primul ministru, ministrii etc., sa beneficieze de locuinte de serviciu, insa am o problema in a intelege de ce functionarii guvernamentali de rangul 4-5, respectiv asistentii secretarilor sau sub-secretarilor de stat, sau consilierii consilierilor de stat (cum ar fi cazul doamnei Bucea Constantina Maria, consilier personal la cabinetul Consilierului de stat Cynthia Carmen Curt, care plateste o chirie de 85.92 lei sau 20 euro) beneficiaza de locuinte de sericiu pentru care platesc chirii “subventionate” in proportie de 80-90%.

Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca odata plecati din functiile publice pe care le detin, aceste persoane se dau cu greu duse din casele in care acum locuiesc dar in care nu mai au dreptul sa locuiasca odata ce nu mai sunt demnitari.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP