Cristian Orgonaş: Cumpărăm o locuinţă sau stăm în chirie? - Bloguri economice

luni, 6 iulie 2009

Cristian Orgonaş: Cumpărăm o locuinţă sau stăm în chirie?

200539648-001In urma cu cateva saptamani, o cunostinta s-a mutat in chirie si am fost cu el sa semneze actele cu un furnizor de servicii prin cablu. Era destul de multa lume la rand, iar cand am ajuns in fata ghiseului si am spus ce vrem, reprezentanta firmei l-a intrebat daca este proprietar sau chirias.

Cand omul a spus ca este chirias, toti cei din incaperea respectiva - oameni trecuti de prima tinerete - s-au uitat la noi asa cum te uiti la o girafa la gradina zoologica.

Desi in ultimii ani lucrurile s-au mai schimbat, intr-o tara in care 96% dintre locuitori sunt proprietari, chiriasii nu reprezinta altceva decat acei oameni demni de dispret care nu au fost in stare sa isi cumpere o locuinta. Cu cat chiriasul este mai in varsta, cu atat dispretul cu care este tratat de catre cei care “si-au facut un rost in viata” este mai mare. In plus, daca esti tanar si nu ai locuinta, inseamna ca parintii tai nu au fost in stare sa aiba grija de tine si sa iti asigure un viitor.

Achizitia unei locuinte reprezinta atat o decizie financiara, cat si una emotionala. Daca din punct de vedere financiar putem face calcule prin care sa ajungem la o concluzie rationala, decizia bazata pe emotii nu poate fi cuantificata si tocmai din acest motiv, nu o voi lua in considerare.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP