Cristian Orgonaş: Este Spiru Haret “too big to fail”? - Bloguri economice

vineri, 17 iulie 2009

Cristian Orgonaş: Este Spiru Haret “too big to fail”?

In ciuda pierderilor uriase pe care le-au acumulat, marile companii americane nu au fost lasate sa cada pentru ca erau prea mari, iar o eventuala scoatere a lor din business ar fi avut consecinte greu de calculat pentru economia americana.

Tot scandalul legat de Universitatea Spiru Haret ne arata ca avem si noi “too big to fail”-ul nostru:

Nici nu a început bine ministerul educatiei sa taie capetele universitatii-mamut Spiru Haret, ca s-a si oprit si a început sa dea înapoi. Pana la urma candidatii la examenul de titularizare au fost primiti in sali pe baza unei declaratii pe proprie raspundere ca au absolvit cursurile unei institutii acreditate (?!, bine ca nu au fost trimisi la notar, sa fie si autentica!), iar admiterea se pare ca ramane… cum am stabilit.


In urma cu cateva zile, spuneam ca d-na ministru Andronescu merita felicitata pentru faptul ca s-a apucat sa faca curetenie in invatamantul particular, insa USH reprezinta o palarie prea mare pentru dansa iar colegii de partid, care asigura probabil spatele celor de la USH, o vor sfatui sa o lase mai moale cu acest gen de initiative. Iata ca asa s-a intamplat.

Intr-un excelent articol postat pe blogul sau, profesorul Bogdan Glavan ne spune ca aceasta institutie de invatamant superior este prea mare pentru a fi lasata sa cada, iar motivele le puteti afla aici.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP