Cristian Orgonaş: Executările silite, surse de profit pentru cei întreprinzători - Bloguri economice

luni, 27 iulie 2009

Cristian Orgonaş: Executările silite, surse de profit pentru cei întreprinzători

Scoaterea la licitatie de catre banci a caselor celor care nu isi mai pot plati ratele a devenit o obisnuinta in SUA, iar vanatorii de chilipiruri atat au asteptat.

In orasul american Anaheim (populatie 350.000), in 26 iunie s-a organizat o licitatie la care o banca a oferit spre vanzare cateva proprietati, dintre care una a fost o casa al carei proprietar avea o datorie de $358.096.

Banca a scos imobilul la un pret de vanzare cu 66% mai mic decat datoria proprietarului, respectiv $123.350, insa pretul final de vanzare a fost de $154.100.

La cateva zile dupa ce a cumparat locuinta, noul proprietar a scos-o la vanzare la un pret de $229.000, iar pana a doua zi avea deja 4 oferte. Pretul final de vanzare a fost mai mare decat cel initial.

Cu alte cuvinte, in doar cateva zile, persoana respectiva a obtinut un profit de peste 75.000 de dolari speculand dorinta bancilor de a ii executa pe datornici cu price pret. Mai multe detalii aici.

Si in Romania s-au semnalat asemenea cazuri, numai ca la noi astfel de licitatii se adreseaza in primul rand cunoscatorilor, preturile ridicole la care se vand unele dintre proprietati fiind mana cereasca pentru cei descurcareti. In schimbul unei „mici” atentii, publicitatea care se face unor astfel de executari silite este zero, iar imobilul este castigat de cine trebuie, la pretul care trebuie.

Morala: nu lasati banca sa va execute - este posibil sa ramaneti si fara casa, si cu datorii.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP