Cristian Orgonaş: Topul oraşelor cu cele mai scumpe locuri de parcare din lume - Bloguri economice

sâmbătă, 18 iulie 2009

Cristian Orgonaş: Topul oraşelor cu cele mai scumpe locuri de parcare din lume

Compania de consultanta imobiliara Colliers International a realizat recent un top al celor mai scumpe orase ale lumii din punctul de vedere al costului parcarii unui automobil, iar datele arata ca acest domeniu economic este imun la criza, preturile scazand nesemnificativ fata de 2008.

Pe primele doua locuri se situeaza doua orase europene, Amsterdam si Londra, unde costul unei zile de parcare ajunge la 71 respectiv 55 de dolari, in timp ce costul lunar depaseste chiria unui apartament. Daca stai in capitala UK, parcarea te costa usor peste 1000 de dolari in fiecare luna.

Cel mai mic cost al unui loc de parcare se gaseste in orasul indian Chennai, unde platesti doar 0.96 de dolari pe zi.

Topul complet mai jos, click pentru marire (sursa), iar raportul Colliers poate fi descarcat de aiciRevenind la Romania, costul mediu al unui loc de parcare in Bucuresti in 2009 este de $205, in crestere cu 34% fata de 2008 cand era de $153. Acest cost este mai mic decat cel aferent celor mai multe dintre orasele vest-europene, insa mai mare decat in Lisabona, Varsovia sau Berlin.

Principala problema atat a Bucurestiul cat si a altor mari orase din Romania nu este insa costul unei parcari, ci lipsa acestora, primariile facand prea putin pentru a creste numarul locurilor de parcare pe masura cresterii numarului de masini.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP