Cristian Orgonaş: Un român economiseşte în medie 22 de euro pe lună - Bloguri economice

marți, 7 iulie 2009

Cristian Orgonaş: Un român economiseşte în medie 22 de euro pe lună

Una dintre partile bune ale crizei este aceea ca ne forteaza sa fim mai responsabili. Confruntati cu o scadere economica record, cu un somaj in crestere si cu perspective nu tocmai roz, se pare ca romanii au inceput sa realizeze importanta existentei unor economii personale la care sa apeleze in vremuri dificile.

Conform Institutului National de Statistica, in primul trimestru al acestui an, la un venit mediu lunar pe persoana de 780 de lei, fiecare roman a pus deoparte 11.9% sau 93 de lei. Anul trecut, suma era de doar 66 de lei sau 9.6% din venit.

Desi diferenta nu pare mare, trebuie sa intelegem pe de o parte, ca rata economisirii nu poate creste spectaculos intr-un timp atat de scurt, iar pe de alta parte, este de apreciat faptul ca romanii au pus mai multi bani deoparte fata de anul trecut desi intre timp leul s-a devalorizat, dobanzile la credite au crescut, somajul a crescut si el iar situatia economica generala s-a inrautati semnificativ. Click pe graficul de mai jos pentru a vedea cum au evoluat veniturile si cheltuielile pe cap de locuitor in ultimele 5 trimestre.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP