Dan Popa: Un remarcabil punct de vedere - Bloguri economice

joi, 16 iulie 2009

Dan Popa: Un remarcabil punct de vedere

Recunosc cu ciuda ca ceea ce Matei Paun a declarat azi pentru ZF, m`a umplut de invidie. De multa vreme as fi vrut sa spun aceleasi lucruri, dar nu gaseam formula eleganta prin care sa atrag atentia asupra lor. Matei Paun o spune curat si fara apasare.

Referitor la “pierderile” declarate in sistemul bancar local, de numai 50 de milioane de euro, Paun e transant. „50 de milioane de euro reprezinta un credit neperformant. Atunci cand acestea vor ajunge la cateva sute de milioane de euro, abia atunci vom incepe sa procesam criza. Atata timp cat avem pierderi de 50 de milioane de euro noi traim intr-o alta dimensiune”, explica el. „Cred ca daca autoritatile publice ar fi avut o atitudine mai realista, populatia s-ar fi adaptat mult mai usor si mult mai bine. Populatia si tara nu au fost pregatite la nivel psihologic pentru ceea ce a venit si pentru ceea ce va continua sa vina”, a continuat Paun. “Banca Nationala a sustinut si a dat credibilitate acestei versiuni suprapozitive”, mai precizeaza el.

Cititi interviul pe care l`a dat si temperati optimismul celor care vorbesc de relansare si alte asemenea magarii. Suntem departe de asa ceva.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP