Dan Popa: Algerienii au mutat week-end-ul - Bloguri economice

miercuri, 22 iulie 2009

Dan Popa: Algerienii au mutat week-end-ul

Consiliul de ministri algerian a decis sa mute week-endul in zilele de vineri si sambata, in loc de joi si vineri, cum era pana acum. Dispozitia intra in vigoare incepand de 14 august, se arata intr`un comunicat citat de agentia de presa APS.

Daca va intrebati ce cauta o asemenea informatie pe un blog despre banci in general, iata legatura. S`ar putea ca, intors plin de nervi de la banca (subliniez, banca) sa doriti sa mergeti sa va recuperati nervos intr`o tara cum e Algeria. Daca nimeriti in week-endul lor (nu in cel cu care v`ati obisnuit in Europa), riscati sa va enervati si mai tare. Drept pentru care am zis sa va avertizez macar…

Mai adaug doar cateva randuri, ca sa nu pare o informatie amproasta, suita pe blog. Algerienii aveau de prin 1976 repaosul saptamanal stabilit joia si vinerea din motive care tin de orientarea musulmana a religiei majoritare. Masura era aplicata in companiile de stat, privatii stabilind ei insisi care zile sunt de week-end si care nu. Prietenii de la ArcelorMittal Steel, care detin in Algeria complexul siderurgic de la Annaba (estul tarii), trecusera de pilda la week-endul european (vineri –ziua dedicata rugaciunii saptamanale la musulmani- si sambata) inca de un an, fara ca autoritatile sa faca vreun gest de prostes. Banuiesc ca e suficient de lunga stirea acum si pot sa merg sa`mi fac o cafea.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP