Dan Popa: Autorul atacului din 1963 asupra trenului poştal englez, spitalizat în stare critică - Bloguri economice

marți, 28 iulie 2009

Dan Popa: Autorul atacului din 1963 asupra trenului poştal englez, spitalizat în stare critică

Ronnie Biggs, unul din autorii atacului antologic asupra trenului postal Glasgow-Londra din 1963, a fost spitalizat acum doua ceasuri in stare foarte grava, cu o pneumonie severa, a anuntat fiul sau. Purtatorul de cuvant al Justitiei a refuzat sa faca vreun comentariu considerand cazul unul individual.
Ronnie Biggs a fost unul din membrii gruparii care, in noaptea de 8 august 1963, a atacat un convoi feroviar, furand 120 de saci cu bancnote ce valorau la vremea aceea 2,6 milioane de lire sterline – o suma record pentru acele timpuri.

Condamnat la 30 de ani de puscarie, Biggs a evadat in 1965, facandu`si 3 operatii estetice in urma carora a putut trai linistit in Spania, Australia si apoi in Brazilia. Numai ca banii i s`au terminat si in 2001 s`a predat autoritatilor britanice, ruinat si bolnav. A fost imediat inchis in Norwich (estul Angliei).
Ministrul Justitiei, Jack Straw, a refuzat eliberarea lui la inceputul acstei luni, pe motiv ca Biggs nu exprima niciun regret pentru faptele sale. “E hranit mecanic, a suferit deja 3 atacuri cerebrale, nu mai poate merge sau sa vorbeasca”, au sintetizat avocatii lui, situatia celebrului hot.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP