Dan Popa: Cel mai bun trader al Citigroup vrea o primă de 100 mil.USD - Bloguri economice

sâmbătă, 25 iulie 2009

Dan Popa: Cel mai bun trader al Citigroup vrea o primă de 100 mil.USD

Andrew Hall, seful diviziei de brokeraj pe energie (Phibro) al Citigroup face presiuni asupra sefilor sai pentru ca acestia sa`i verse in cont o prima de 100 de milioane de dolari pe care o considera meritata, scrie Wall Street Journal, care adauga ca gestul traderului pune banca intr`o situatie delicata.

Personaj celebru pe Wall Street prin comportamentul sau atipic dar si prin flerul sau, Hall (58 de ani) a primit in 2008 o suma similara celei pe care o pretinde acum, el detinand un impresionant castel in Germania si cateva colectii de pictura foarte bine cotate.
Citigrup, asa cum spuneam, se afla intre ciocan si nicovala. Pe de o parte nu are cum sa nu`si recompenseze cei mai buni traderi iar pe de alta parte nu are voie sa “arunce” banii cu care au fost salvati de la faliment de catre Statul american (45 miliarde de dolari, totusi) pe prime si bonusuri. Vom vedea in septembrie ce se va intampla. Banuala mea este ca Hall isi va lua banii, dar sub o forma ambalata contabiliceste in asa fel incat Kenneth Feinberg (insarcinatul administratiei Obama cu supravegherea planurilor de salarii ale companiilor salvate cu bani publici) sa nu se prinda.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP