Dan Popa: De ce nu recunoaştem? - Bloguri economice

luni, 20 iulie 2009

Dan Popa: De ce nu recunoaştem?

De cate ori in presa straina apar lucruri care nu convin, oficialii BNR se enerveaza si ies cu aplomb sa spulbere dusmanul de clasa. Cum sa crezi in cineva care nu compatimeste cu sarmaluta romaneasca si nu exerseaza ohtatura, ca mijloc de existenta? A venit Moody prin octombrie 2008 sa ne spuna ca vom scadea in 2009 cu 4%? A sarit imediat in sus, sustinand ca Moody nu e profet si ca vom avea crestere de 3-4 %, in cel mai rau caz. Cand insa aceleasi agentii de rating ne urcau in clasamente, era un fapt firesc.

Cand se rateaza tinta de inflatie, se vine cu cea mai aiuritoare explicatie posibila:“Nu ratăm ţinta. Şi dacă o ratăm, nu BNR ratează ţinta. România ratează ţinta.”

Ultima gaselnita este cea din documentul Bancii Mondiale, in care se spune ca BNR a cheltuit 4,5 miliarde de euro pentru stabilizarea leului. “Nici nu ştiu ce le-a venit experţilor de la Banca Mondială să facă această adnotare. Nu ştiu şi nimeni de la Banca Naţională nu ştie de unde au luat experţii Băncii Mondiale această cifră de 4,5 miliarde de euro. Un lucru este sigur, că nu au primit-o de la BNR pe cale oficială”, au spuns oficialii BNR la The Money Channel (TMC).

Nu inteleg de ce nu se recunoaste ca putem avea si slabiciuni. De ce trebuie sa sarim la beregata unora, pentru ca dupa cateva luni de zile sa constatam ca strainii aceia aveau dreptate? Ce e atat de grav in a admite ca putem gresi? De ce suntem in permanenta ingeri? De ce l`enfer c`est toujours les autres?

Iata o mostra ca a gresi e omenesc.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP