Dan Popa: Discuţie cu un HR manager (II) - Bloguri economice

marți, 14 iulie 2009

Dan Popa: Discuţie cu un HR manager (II)

«Foarte multi dintre candidati vor sa impresioneze cu orice pret, in ideea ca daca iesi din comun cu ceva, atragi atentia si sansa de angajare creste. Ori, nu e deloc asa. Un CV trebuie sa fie scurt si bine dozat in informatii. Am aplicatii trimise de bancheri cu 10 ani vechime, care scriu agramat si ortografic, la limita retardului. Nu dati numele, dar uitati ce scrie un branch manager : “Doresc sa lucrez in domeniul bancar, intro banca cunoscuta, pentru a imbunatatii utilizarea resurselor acesteia prin invatarea si preluarea responsabilitatilor specifice domeniului.” Trec peste formularea greoaie….Sau alta, “SÂNT O PERSOANA SOCIABILA , MISTERIOASA, PERFECTIONISTA SI FOARTE CRITICA” (scris cu caps in original)

Asa, si?, imi vine sa intreb. Ce treaba are misterul in banca? Uite alta “In activitatea mea am ajutat firma IDM EXCHANGE la cumpararea si transfererul de bani sau valuta intr-un mod cat mai avantajos si mai corect » Ati retinut…bani sau valuta, ca si cum nu ar fi acelasi lucru….si a facut`o cat mai corect. Nuanta e clara. O alta tanara domnita ne scrie « Doresc sa imi construiesc, pas cu pas, o cariera in domeniul financiar, care sa implice un salariu de 1.900,00 EURO / luna »Domnita in cauza vine de la un operator de telefonie, unde a lucrat pentru 600 EUR. Dintr-o data, vrea triplarea veniturilor.

Un alt domn, de la o banca greceasca, ne intreaba daca nu avem un post in banca noastra. « M-as multumi, scrie acelasi, si cu un post in domeniul turismului ». Nu`ti vine sa crezi pur si simplu ce CV`uri primesti.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP