Dan Popa: Gripa porcină a “asomat” economia Mexicului - Bloguri economice

joi, 30 iulie 2009

Dan Popa: Gripa porcină a “asomat” economia Mexicului

Gripa porcina, care a paralizat mai multe segmente ale economiei, a redus PIB`ul Mexicului cu 10,5 – 11 % in cel de`al doilea trimestru din 2009, au aratat azi oficialii Bancii Centrale a tarii.

Indicatorul inregistrase un recul (8,2% ) si in primul trimestru, tendinta negativa fiind accentuata in aprilie-iunie, a declarat directorul Directiei Cercetare a Bancii Centrale, Manuel Ramos Francia, in cadrul unei conferinte de presa.
Pe langa gripa porcina, Mexicul a suferit enorm din cauza legaturilor economice pe care le are cu SUA ca si a diminuarii banilor trimisi de mexicanii care lucreaza in SUA si trimit bani acasa („capsunarii” locali. Fara conotatii malitioase). Ca tot veni vorba, in Mexic, aceste transferuri banesti sunt a doua sursa de valuta a tarii, dupa petrol si inaintea veniturilor din turism. Discutam de circa 11 miliarde de dolari trimisi in primele 6 luni din 2009 fata de circa 13 miliarde , bani trimisi anul trecut. In primele 6 luni. Practicm in SUA traiesc (majoritatea ilegal) circa 12 milioane de mexicani.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP