Dan Popa: Orologierii elveţieni ar da ceasurile înapoi. Dar nu le dau, le primesc. - Bloguri economice

miercuri, 22 iulie 2009

Dan Popa: Orologierii elveţieni ar da ceasurile înapoi. Dar nu le dau, le primesc.

Bernard Lambert, bancher la o banca din Geneva ( Pictet & Cie ii spune bancii, ca sa nu fie dubii), a declarat ca, in ceea ce priveste Elvetia, criza va mai continua. El a arata ca, din cauza prabusirii pietelor de ceasuri din Hong Kong si New York (35,9% si respectiv 49,2%), livrarile celebrilor producatori de ceasuri din Elvetia sunt in berna ( ca sa fac un joc de cuvinte cu capitala Elvetiei, v`ati prins).

Criza a penalizat si sectorul metalurgic din Tara Cantoanelor, sector care a inregistrat un recul de 37,5 %. Doar cafeaua si tutunul ce rezista, a constatat Lambert. Pana acum, excedentul comercial al Elvetiei a scazut cu 9 miliarde de CHF, existand semnale ca si in toamna tendinta de scadere va continua.Explicit, Lambert a precizat ca in cazul tarii sale, criza va continua, somajul urmand sa atinga anul viitor circa 5 % ( o adevarata drama pentru elvetieni), fata de 3,6 %, cat era in iunie.

Partea buna este ca sectorul pharma (care asigura 40 % din exporturile elvetiene), sta bine. Cata lumea se imbolnaveste, Elvetia va face bani frumosi. Cam atat am avut de spus.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP