Dan Popa: Portret cu soare, fluturi, cântecele - Bloguri economice

miercuri, 8 iulie 2009

Dan Popa: Portret cu soare, fluturi, cântecele

“Supraincalzirea economiei din anii trecuti, combinata cu o politica fiscala mai putin inspirata si cu efectele crizei financiare fac ca reluarea creditarii in Romania sa se constituie intr`un proces extrem de lent. Ne asteptam la cresterea in continuare a somajului, la scaderea consumului privat si a restantelor bancare. Nu ne asteptam la o recuperare puternica in activitatea economica, estimarile noastre fiind de crestere negativa ( – 0.4 %) si in 2010”, se arata intr-un Raport ING de azi.

Toate aceste lucruri le datoram stilului debil de guvernare pe partea de politici fiscale, ca si heirupismului optimist pe partea de politici monetare. Nu mai revin asupra declaratiilor optimiste ale BNR, absolut gratuite, care acum vin si lovesc ca un bumerang taios, obligand institutiile fundamentale ale pietei financiare sa ia masuri abrupte si infinit mai dificile decat in situatia in care ar fi tratat criza cu realism.
De la negarea crezie si aruncarea anatemei asupra celor care incercau sa le deschida ochii, oficialii romani au trecut la o stare de cvasi-panica. Nu mai stiu de unde sa scoata bani pentru salarii si datorii curente, darmite sa gandeasca strategii si proiecte salvatoare.
In tot acest marasm, nimeni nu`si asuma nimic (vezi si Ziarul Financiar de azi). Raman vesnici pe posturile lor, continuand sa joace fotbal la nivel de liga a III`a, pe salarii din Champions League. In fond, nu risca nimic. Ei arbitreaza, ei joaca.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP