Dan Popa: Sondaj intern bancar:”Avem dificultăţi de procedură, eliminaţi discrepanţele salariale şi faceţi training cu managerii de top!” - Bloguri economice

luni, 13 iulie 2009

Dan Popa: Sondaj intern bancar:”Avem dificultăţi de procedură, eliminaţi discrepanţele salariale şi faceţi training cu managerii de top!”

Una dintre bancile de top, confruntate cu spectrul restructurarii, a comandat recent un sondaj prin care si-a consultat proprii angajati cu privire la posibilele solutii de iesire din criza. Intrucat simpla disponibilizare nu ajuta, banca in cauza si`a intergogat angajatii despre ce ar fi de facut materie de management pentru ca lucrurile sa isi revina. Gestul a fost se pare de bun augur, intrucat o parte dintre sugestiile inaintate de personal urmeaza sa fie preluate (ca idei de plecare) in procesul de reorganizare. Citez din raportul final:

“Principalele probleme par să fie la nivelul procedurilor, 42% dintre răspunsuri menţionând dificultăţi de procedură în activitate. La acelaşi nivel de importanţă (31%) se situează trainingurile insuficiente , lipsa de formare pentru middle management şi discrepanţele salariale, lipsa de suport în negocierea CCM cu sindicatul, dar şi pentru reducerea salariilor prea mari.

Formarea profesională întâmpină două mari dificultăţi (ambele cu 51%) accesul greoi la training şi programare deficitară şi nevoia de cursuri mult mai specializate pentru activităţi şi sarcini precise; se simte nevoia unei flexibilităţi mult mai mari în programarea cursurilor sub aspectul timpului, perioadei şi a locaţiei, fiind destul de dificilă corelarea cu necesităţile de personal ale grupului. Doar un procent de 13% afirmă că sistemul de formare profesională funcţionează şi se participă la stagii de formare, în timp ce 10% din răspunsuri raportează probleme administrative sau punctuale (ex: eliminarea percepţiei conform căreia cursurile sunt nişte mini vacanţe prin oferirea unui feedback la final).

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP