Dan Popa: Un exemplu care ar putea fi urmat - Bloguri economice

luni, 27 iulie 2009

Dan Popa: Un exemplu care ar putea fi urmat

Seful FED, Ben bernanke, a coborat duminica in “America profunda” pentru a apara deciziile FED si a reconfirma diagnosticul economiei SUA: puternica, dar temporar fragilizata,
Bernanke a subliniat faptul ca actuala criza este de dimensiunile celei din 1930, necesitand prin urmare raspunsuri energice. “n`as vrea totusi sa raman in istorie ca presedintele FED care a prezidat a Doua Depresiune”, a marturisit Bernanke.

Circa 190 de localnici din zona Kansas (Missouri) au asistat la discursul presedintelui FED, caruia i`au putut adresa orice intrebare. Dealtfel, interesul localnicilor a variat de la protectia consumatorilor in fata bancilor si pana la traditionalele intrebari legate de evolutia cursului dolarului.
Ben Bernanke a incercat sa demistifice rolul FED si sa asigure auditoriul ca Banca Centrala nu are puteri nelimitate. Potrivit sefului FED, pentru a stabiliza nivelul somajului, e nevoie de o crestere ecoomica de 2,5 %, nivel care nu va fi atins cu siguranta in acest an, a spus Bernanke.
“Odata repornita economia, e foarte important ca FED sa urce nivelul dobanzii cheie”, a mai spus Bernanke. Intrebat despre evolutia cursului dolarului, seful FED a raspuns ca banca centrala sustine un dolar puternic. “Cea mai buna cale pentru a dispune de un dolar puternic, este sa avem o economie puternica”, a mai spus seful FED. Bernanke, al carui mandat expira in ianuarie 2010, a publicat saptamana trecuta in WSJ un foarte bun text despre strategia iesirii SUA din criza.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP