Dan Popa: Unora le va fi fiind dor… - Bloguri economice

vineri, 17 iulie 2009

Dan Popa: Unora le va fi fiind dor…

sa mai vada asemenea oferte de angajare, la sume ce depasesc 2500 de euro, in sistemul bancar. Potrivit unor sefi din HR`ul companiilor din segmentul financiar, cei care au prins asemenea contracte, mai ales spre finalul anului trecut, l`au apucat pe D`zeu de picior. “Noi am angajat un administrator de credite la 900 de euro, saptamana trecuta. Daca negociam mai strans, puteam ajunge si la 800 de euro, dar ar fi existat o diferenta prea mare pe orizontala, intre filiale, unde avem contracte de munca si la 1500 eur pe posturi similare si nu ar fi fost corect. Ajungeam sa ne canibalizam”, imi spunea managerul de resurse umane cu care am discutat. “

In viitor, salariile vor avea evident o tendinta de scadere, fiind ancorate de performante intr`o masura mai mare. In plus, vor fi preferati la angajare aplicantii multi tasking, adica cei care au aptitudini multiple”, mai spunea el.

Oricum, fata de anul trecut in vremea asta, mai adauga HR`istul, un candidat se ridica si pleca daca nu`i ofeream tot felul de avantaje colaterale basca un salariu consistent, azi accepta si salarii de sub 1000 de euro, fara sa clipeasca. Am avut si cazuri de angajati care negociasera mutarea la alta banca pentru 300 de EUR in plus, au demisionat de la noi convinsi ca vor fi angajati, numai ca din cauza crizei, angajarile in cealata parte au fost blocate si au venit sa ne roage sa nu luam in calcul demisia deja inaintata. Ca au gresit demisionand, ca ei tot la noi vor sa isi faca o cariera samd. Din pacate, era prea tarziu”.

Ca prognoza, salariile in banci vor scadea cu pana la 40 la suta la nivel de entry level, cu 10-30 % pentru middle manageri si cel mult cu 10 % pentru managerii de top. Scaderea va fi legata de evolutia bancii, cu diferente evident intre banci. De anul viitor ar putea reveni usor pe crestere, insa cu o dinamica mult mai lenta decat cea inregistrata in ultimii ani, cand se ajunsese deja la o nebunie a salarizarii”, mai spune HR managerul cu care am stat de vorba.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP