Ion Radu Zilişteanu: Acordul interguvernamental pentru proiectul Nabucco va fi semnat pe 13 iulie 2009 - Bloguri economice

vineri, 3 iulie 2009

Ion Radu Zilişteanu: Acordul interguvernamental pentru proiectul Nabucco va fi semnat pe 13 iulie 2009

"Un acord interguvernamental asupra proiectului Nabucco va fi semnat la 13 iulie 2009 la Ankara", a declarat pentru Reuters ministrul economiei, Adriean Videanu, aflat într-o vizită de 2 zile în Azerbaidjan.

Proiectul Nabucco prevede construirea unui gazoduct menit să diminueze dependenţa Uniunii Europene faţă de gazele naturale provenind din Rusia, permiţând aducerea gazului din zona Mării Caspice şi a Orientului Mijlociu în Europa cel mai devreme în anul 2014. Proiectul a fost întârziat de lipsa resurselor şi de disputele între participanţii la proiect.

Uniunea Europeană a confirmat că a primit invitaţia de a participa la ceremonia de semnare. Un purtător de cuvânt al UE a declarat: "Pot să confirm că Comisia a primit o invitaţie de la Ceremonia de semnare a acordului interguvernamental privind gazoductului Nabucco pe 13 iulie de la Ankara." Pe de altă parte, Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că proiectul Nabucco este de o importanţă crucială pentru securitatea energetică a Europei.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Ion Radu Zilişteanu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP