Ion Radu Zilişteanu: Cum poate un broker inconştient să crească preţul petrolului cu 2 $/baril pe plan mondial - Bloguri economice

vineri, 3 iulie 2009

Ion Radu Zilişteanu: Cum poate un broker inconştient să crească preţul petrolului cu 2 $/baril pe plan mondial

Un broker al PVM Future, o companie britanică de brokeraj în domeniul petrolului, una dintre cele mai mari din lume, a determinat, prin tranzacţii neautorizate, creşterea preţului petrolului cu 2 $/baril în această săptămână. PVM a declarat ieri că investighează creşterea bruscă a preţului petrolului şi volumul neobişnuit de tranzacţionare din această săptămână. Compania a declarat că a anunţat autorităţile de reglementare, Financial Services Authority din Marea Britanie and the ICE Futures Europe, în legătură cu acest incident.

Robin Bieber, director al PVM Oil Futures, citat de Wall Street Journal, a declarat: "Ca urmare a unui şir de tranzacţii neautorizate, PVM a devinit titulară a unui volum substanţial de contracte futures. Când a fost descoperit acest lucru, poziţiile au fost închise forţat, cauzând PVM pierderi de aproape 10 mil.$."

PVM încasează comisioane de la clienţi pentru executarea ordinelor acestora, care sunt bănci şi alţi clienţi instituţionali, şi nu tranzacţionează în nume propriu.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Ion Radu Zilişteanu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP