Ion Radu Zilişteanu: FMI ar putea revizui contracţia economică a României la 7-8% - Bloguri economice

luni, 6 iulie 2009

Ion Radu Zilişteanu: FMI ar putea revizui contracţia economică a României la 7-8%

"În prezent, Fondul Monetar Internaţional (FMI) lucrează la noul cadru macroeconomic al României, în contextul primei evaluări asupra acordului stand-by, de la începutul lunii august. Noua prognoză de scădere economică luată în calcul în noul cadru se situează între 7% şi 8%", au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

"Cei de la FMI încă nu au stabilit încă o cifră exactă deoarece aşteaptă anumite date despre evoluţia economiei în trimestrul doi, însă, din informaţiile culese până acum, noua estimare a PIB va fi situată în acest interval. Cel mai probabil şi ceilalţi indicatori macroeconomici vor fi modificaţi, însă, în ceea ce priveşte deficitul de cont curent şi inflaţia, ajustarea se va face in jos", au completat acestea.

Prognoza actuală prevede o contracţie a PIB cu 4,1% în 2009. În T1 2009, contracţia PIB a fost de 6,2% faţă de perioada similară a anului trecut şi este larg răspândită printre economişti părerea că am putea asista la o contracţie mai mare. Schimbarea prognozei FMI confirmă această temere.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Ion Radu Zilişteanu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP