Ion Radu Zilişteanu: Mugur Isărescu într-o carte a recordurilor - Bloguri economice

joi, 16 iulie 2009

Ion Radu Zilişteanu: Mugur Isărescu într-o carte a recordurilor

După minunatele nostre intrări în Guiness Book of World Records cu cei mai mulţi Moşi Crăciuni care împart cadouri şi cel mai lung cârnat din lume, iată că a venit momentul să ne lăudăm şi cu un record din domeniul bancar.

Azi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost declarat de către World Records Academy drept guvernatorul de bancă centrală care a stat cel mai mult în funcţie la conducerea respectivei instituţii. Isărescu se află la conducerea BNR de 19 ani, respectiv din 1990. A fost prim-ministru în perioada decembrie 1999 - noiembrie 2000.

Considerat artizanul politicii monetare a României în această perioadă, World Records Academy consideră că a coordonat timp de 19 ani politicile economice ale Romaniei, fiind considerat de unii premierul "ascuns" al ţării. Din păcate, lucrurile nu stau chiar aşa. Guvernele care s-au succedat la conducerea României au derapat de multe ori cu politicile salariale şi fiscale, ceea ce a determinat BNR să încerce să suplinească aceste derapaje prin înăsprirea măsurilor de politică monetară.

Având câteva declaraţii controversate în ultima vreme, Mugur Isărescu şi manifestat disponibilitatea de a continua în funcţia de guvernator al băncii centrale pentru un nou mandat, în condiţiile în care Parlamentul va numi un nou Consiliu de Administraţie al BNR în septembrie 2009.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Ion Radu Zilişteanu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP