Ion Radu Zilişteanu: Notarii încurajează "Prima casă": onorarii cu 30% mai mici impuse de ministrul justiţiei - Bloguri economice

marți, 28 iulie 2009

Ion Radu Zilişteanu: Notarii încurajează "Prima casă": onorarii cu 30% mai mici impuse de ministrul justiţiei

"Se reduc cu 30% onorariile pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare şi a contractelor de ipotecă în care figurează ca părţi persoane fizice care achiziţionează o locuinţă prin programul guvernamental aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului Prima Casă", se arată în ordinul Ministerului Justiţiei publicat azi în Monitorul Oficial.

Încă din luna mai, uniunea notarilor anunţase: "UNNPR va înainta ministrului Justiţiei propuneri concrete pentru o reducere considerabilă a sumelor pe care cei îndreptăţiţi să beneficieze de această măsură a primei case le vor achita pentru a deveni primii proprietari".

Desigur, de atunci, lucrurile s-au mai schimbat. Programul nu mai este destinat achiziţiei primei proprietăţi. Nici ipoteca în favoarea statului nu mai trebuie plătită, căci e ipotecă legală, nu convenţională.

Deşi măsura reducerii onorariilor a fost solicitată de UNNPR, cu siguranţă ea nu este pe placul notarilor, fiindcă şi ei au fost loviţi de criză. Scăzând drastic numărul tranzacţiilor imobiliare, încasările lor au scăzut proporţional. Dar ce nu face guvernul să-şi cosmetizeze propria găselniţă populist-electorală?

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Ion Radu Zilişteanu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP