Răzvan Pascu: Fornetti: afacere sub 10.000 euro în franciză - Bloguri economice

vineri, 17 iulie 2009

Răzvan Pascu: Fornetti: afacere sub 10.000 euro în franciză

Pentru ca imi doresc sa particip la dezvoltarea spiritului antreprenorial in Romania, mai ales intre cei tineri, astazi va voi prezenta cateva date despre o afacere pe care o puteti incepe chiar si in vremuri de criza, cu un plan de afaceri bine facut, un spatiu comercial inchiriat, cu vad bun, o investitie totala sub 10.000 euro, mult curaj si dorinta de munca.

Sunt sigur ca ati vazut indiferent de orasul din care sunteti un magazin Fornetti. Iar daca inca nu ati vazut unul in orasul vostru, inseamna ca aceasta este afacerea perfecta pentru voi. Patiseriile Fornetti provin din Ungaria si s-au extins rapid in tarile din estul Europei si mai ales in Romania. Strategia ungurilor a fost investitia mica necesara deschiderii de unitati si produsele variate vandute catre francizor la preturi bune.

Sa incepem cu un mic dictionar:  • Franciza: oportunitate de afaceri in care proprietarul unei marci (francizorul) pune la dispozitia celui interesat de preluarea afacerii (francizatul) brandul si tot know-how-ul necesar desfasurarii afacerii, pentru un anumit pret.
  • Francizor: proprietarul afacerii, cel care detine marca si tehnologia necesara desfasurarii afacerii.
  • Francizat: persoana interesata de deschiderea unei unitati noi sub brandul cunoscut al francizorului.


Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Răzvan Pascu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP