Cristian Orgonaş: Cum putem salva România - Bloguri economice

luni, 24 august 2009

Cristian Orgonaş: Cum putem salva România

Scoate-ti de la naftalina spiritul antreprenorial si imbogateste-te. Pune pe roate o afacere, angajeaza oameni si plateste-i decent. Fa o caruta de bani si cheltuie-i pe bunuri, servicii si echipamente de productie. Plateste taxe. Fa si mai multi bani. Plateste si mai multe taxe.

Nu ii lua in seama pe cei care iti spun ca gresesti procedand astfel. Este bine sa fii bogat, este si mai bine sa fii putred de bogat. Daca suma pe care o platesti drept impozit pe profit sau pe venit te ingrozeste, inseamna ca faci exact ceea ce trebuie.

Cu cat averea ta este mai mare, cu atat sumele pe care le platesti statului sunt mai mari. Si cu cat aceste sume sunt mai mari, cu atat mai usor pot autoritatile sa ii ajute pe romanii mai putin norocosi decat tine, cu atat mai multe autostrazi, scoli sau spitale pot fi construite. Cu atat mai civilizata va deveni tara in care vor trai copii si nepotii tai.

Acum, mai mult decat oricand, Romania are nevoie de voi pentru a iesi din rahatul in care se scalda de 20 de ani. De voi, cei care nu obisnuiti sa stati cu mana intinsa la usa guvernului, ci incercati sa va ajutati singuri. De voi, cei care stiti ce vreti de la viata si care sunteti pregatiti sa faceti tot ceea ce puteti pentru a va indeplini visele.

Jucati corect. Nu incercati sa trageti statul in piept, pentru ca de fapt va trageti in piept pe voi insiva. Nu sustin ca guvernul cheltuie foarte bine banii vostri, pentru ca nu o face. Intr-o lume perfecta, poate altfel ar sta lucrurile si poate ca in ultimii 20 de ani nu am fi avut de ales doar intre cei corupti si cei mai putin corupti. Insa nu traim intr-o lume perfecta si nu avem alternative.

Trebuie sa punem mana si sa muncim. Sa creeam firme, sa angajam oameni, sa ii perfectionam, sa schimbam mentalitati, sa investim inteligent banii pe care ii producem.

Sa incercam sa devenim cat mai bogati. Este cel mai bun lucru pe care il putem face, atat pentru noi si familiile noastre, cat si pentru Romania.

PS: In Romania, exista jumatate de milion de firme la o populatie de 20 de milioane, ceea ce inseamna o firma la 40 de romani. In SUA, exista 27 de milioane de IMM-uri la o populatie de 300 de milioane, ceea ce inseamna o firma la 11 americani.

Un post inspirat de aici.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP