Cristian Orgonaş: Sunt Florentina şi am câştigat într-o lună 20.000 de euro fără să fac nimic... - Bloguri economice

joi, 27 august 2009

Cristian Orgonaş: Sunt Florentina şi am câştigat într-o lună 20.000 de euro fără să fac nimic...

Probabil ca in ultimele saptamani, multi dintre voi ati fost bombardati cu e-mailuri prin care erati indemnati sa donati 5 euro pentru a castiga averi.

Pentru ca fenomenul pare sa ia amploare din moment ce am primit multe e-mailuri si am sters o gramada de comentarii care faceau publicitate sistemului, m-am gandit ca ar fi bine sa scriu despre asta, nu de alta dar poate ii fac sa se razgandeasca pe unii dintre cei care cred ca un astfel de sistem poate functiona.

Mesajul primit pe e-mail incepe printr-un fel de bla bla motivational in care autorul iti explica faptul ca “ceea ce iti propun este o extraordinara sansa pentru a putea face bani de acasa“. Aceasta metoda de a face bani tocmai a fost tradusa din engleza pentru ca ”nu mi se pare corect sa faca bani numai americanii si englezii“, iar daca nu te grabesti, pierzi posibilitatea de a castiga ”un sac de bani” intr-un timp foarte scurt.

Dupa ce ai fost motivat suficient, ti se spune ce trebuie sa faci pentru a castiga in cateva saptamani mai multi bani decat castiga unii in 10 ani.

Deci, iti faci un cont la o firma care transfera bani, donezi 5 euro, trimiti 50 de e-mailuri si te-ai scos. Mai jos, explicatia detaliata a sucesului in viata:

Dupa ce o sa ai contul… (la firma respectiva n.a.), trimiti imediat 5 EURO la prima adresa de email din lista succesiva de mai jos

1. ilaria***@yahoo.it
2. geo***@yahoo.it
3. bir***@gmail.com
4. asist**@gmail.com
5. gra**@yahoo.com

Dupa ce ai trimis 5 EURO la prima adresa de email din lista de mai sus se va intampla ceva foarte simplu, O sa-ti de-a certitudinea ca acest sistem functioneaza (singura certitudine este ca vei ramane fara cinci euro n.a.). Ai probat Tu, pentru a fi convins ca acest sistem functioneaza! Exista un numar foarte mare de persoane care vor citi acest mesaj si vor face ceea ce ai facut tu.Urmatorul pas este sa copiezi aceasta pagina pentru a putea face publicitate si a putea sa o trimiti prin email cum am facut si eu la cel putin 50 de persoane.In copia ce o vei face, adresa de pe locul unu(1) o stergi,astfel adresa de pe locul doi(2) va fi locul unu(1),locul trei(3) va fi locul doi(2),locul patru(4) va fi locul trei(3),locul cinci(5) va fi locul patru(4) iar pe locul cinci(5) vei scrie adresa Ta de email.

ATENTIE nu incerca sa pui emailul tau repede pe locul 1 crezand ca ajung banii mai repede, pentru ca nu functioneaza asa.Adresa ta o sa fie stearsa si nu o sa ajugi niciodata la mii de persoane pentru a atinge o suma mare.


Iata cum functioneaza (omul face aici cateva greseli de calcul care nu conteaza n.a.): cand tu trimiti e-mail-uri adresa ta se gaseste in postul numarul 5 din lista, daca tu trimiti 50 de emailuri circa 25% vor rapunde hai sa zicem 12,5% daca din 40 numai 5 se inscriu (12,5%din40=5) din acel moment adresa ta de email se gaseste in pozitia numarul 4. Calculam cele 5 persoane care fac la fel si ele, trimit 40 email ajungand la o cifra in jur de 200 de persoane (12,5%din 200=25) acum emailul tau trece la pozitia 3, in aceasta pozitie se ajunge in jur la 1000 de persoane din care 12,5% deci alte 125 de pers, acum emailul tau se gaseste in pozitia 2, in care cele 125 de persoane trimit 40 de email sa ziceam, ajungem la 5000 de persoane din care 12,5% raman 625 care poarta emailul tau in prima pozitie si ei trimit emailuri tu ajungi in jur la 25000 de persoane din care 12,5%=3125 persoane care iti trimit fiecare 5 euro tie. In acest punct facem 3125X5=15625 euro.


O sa intre in cateva saptamani sa nu zicem 15625 dar in jur la 10000 pe contul tau bani reali care o sa poti sa-i cheltuiesti oriunde sau poti sa ii transferi pe cartea ta de credit dupa care poti sa ii scoti in bani lichizi, sau simplu de ai transfera in contul tau din banca. Succes si la multi bani!

Cum oamenii reprezinta cheia succesului in business, sunt mentionate si cateva povesti de succes:

Sunt Florentina ….Ce pot sa zic? Multumesc foarte mult !! Am trimis 50 de emailuri cum era explicat in instructiuni dupa care au trecut ceva zile si am uitat complet de aceasta treaba. Oricum credeam ca nu o sa se intample nimica, dar in momentul cand am intrat sa imi verific contul, o saptamana dupa, am gasit aproape 5000 eur. Dupa 30 de zile aveam, mai mult de 20000 euro in cont, nu imi venea sa cred, am zis tuturor amicilor de pe mess si acum toti fac bani.

Salutare eu sunt Adrian si sunt din Timisoara, dupa trei saptamani aveam mai mult de 13000 de euro la inceput am crezut ca e ceva eroare in contul meu. Numai acum cateva luni cateva persoane sau pus sa citeasca aceste fraze cum faci tu acum, dar sau decis sa urmeze pasii care sunt redati mai jos si nici nu iti imeginezi ce obiective au atins. Nu ai nimic ce sa pierzi e numai de castigat, urmareste instructiunile cu atentie si pregateste-te sa primesti cateva mii in urmatoarele 30 de zile.

Acum, sa analizam putin lucrurile (trecem peste ridicolul logicii pe care se bazeaza sistemul): este evident ca se merge pe principiul unei scheme tip Caritas, unde primii care intra in sistem sunt platiti din banii pe care ii cotizeaza urmatorii, iar totul se darama atunci cand se vor fraierii se termina. Cu alte cuvinte, foarte putini castiga, foarte multi pierd. Este adevarat ca nu pierzi decat 5 euro, insa pici de fazan.

Ni se spune ca, daca trimitem 50 de e-mailuri, aproximativ 10% dintre persoanele spamate in acest mod vor raspunde pozitiv, acceptand sa doneze 5 euro. Retineti, 10%!!! in conditiile in care stim ca si 0.1% (unu la mie) este mult. Hai sa zicem ca spamul are succes si ca vor dona 1% dintre cei contactati. Cu alte cuvinte, ai un donator la o suta de e-mailuri trimise. Cum tu nu trimiti decat 50, ai jumatate de donator, ceea ce inseamna ca poti avea unu sau niciunul.

In ritmul asta, niciodata “NU vei ajunge pe locul I pe lista de e-mailuri” si, cum nu ai voie sa sari peste rand pentru ca “adresa ta o sa fie stearsa si nu o sa ajugi niciodata la mii de persoane pentru a atinge o suma mare” (cum o sa ti stearga adresa nu se spune si trebuie sa fii prost sa nu te treci pe locul I din prima) naivii se vor termina inainte ca tu sa ajungi sa primesti bani.

Pentru a acumula 1000 de euro, trebuie ca 200 de oameni sa doneze cate 5 euro. Cum rata de succes a spamului am hotarat ca este peste asteptari (1%), pentru a avea 200 de donatori trebuie sa spamezi 20.000 de casute postale (intre noi fie vorba, probabil ca 100.000 este o cifra mai aproape de realitate).

Florentina si Adrian (povestile de succes mentionate mai sus) au castigat impreuna 33.000 de euro, ceea ce inseamna ca aproape un milion de casute postale au fost deja spamate. Daca te grabesti, poate mai prinzi si TU niste naivi :-)

PS: a dat careva 5 euro?

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP