Dan Popa: Africanii îşi pun guvernatori noi în băncile centrale - Bloguri economice

duminică, 30 august 2009

Dan Popa: Africanii îşi pun guvernatori noi în băncile centrale

*Mallam Sanusi Lamido Sanusi, noul guvernator al Bancii Centrale a Nigeriei a obtinut demisiile celor 5 bancheri care `au opus nominalizarii sale. Cum pana la urma a fost ales in functie in 14 august, Mallam Sanusi… a „ras” capetele Afribank Plc, Intercontinental Bank Plc, Union Bank of Nigeria Plc, Oceanic International Bank Plc si Finbank Plc. Ceilalti bancheri au trimis probabil la timp scrisori in care isi manifestau via adeziune pentru alegerea lui Mallam.

*In Ghana a fost numit un nou Guvernator al Bancii Centrale. Amissah Arthur a preluat mandatul de la Dr Paul Acquah, al carui mandat expira la finele lunii octombrie.

*Modelul ghanez a fost copiat si in Mauritania, unde Sid’ Ahmed Ould Raiss, ex-ministrul Comertului si Industriei a fost numit guvernator al Bancii Centrale a tarii.

Aceste decizii vin pe fondul unui reviriment puternic al Africii, care a anuntat ambitii puternice in economia mondiala.
Potrivit Population Reference Bureau (PRB), populatia africana care lucreaza in afara continentului este de circa 15 % (din totalul de circa un miliard), inregistrand un ritm de crestere anual de 24 milioane de persoana. Adica mai mult decat populatia tarii noastre. Asistam la o recuperare economica a continentului negru?

Via.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP