Dan Popa: Bonusul nu merge de multe ori la apă... - Bloguri economice

marți, 4 august 2009

Dan Popa: Bonusul nu merge de multe ori la apă...

Bank of America a acceptat sa plateasca o amenda de 33 mil dolari (cum ar veni, vreo 23 mio euro) catre celebra SEC (Securities and Exchange Commission), jandarmul Bursei americane, dupa ce oficialii bancii au fost prinsi cu matza in sac (aici, in sens de conturi, pentru cei pretiosi). Pentru a da rigoare textului, precizez ca e vorba despre o minciuna grosolana (aici, in sens de „cat casa”) in legatura cu bonusurile platite sefilor de la Merrill Lynch odata cu preluarea acesteia.

Intr`un email considerat de SEC „fals si care inducea in eroare”, BoA isi anunta actionarii ca nu va achita bonusuri fara a`i anunta si a le cere acordul (actionarilor, asadar). Numai ca Bank of America si`a autorizat in realitate colegii de la Merrill Lynch sa isi dea singuri bonusuri de 5,8 miliarde de dolari (4,25 miliarde euro), adica 12% din valoarea intregii tranzactii..

Cum ar veni, au luat o banca mai mare decat BCR`ul pe care si`au impartit`o ca bonusuri. Ei, intrucat bonusul nu merge de multe ori la apa, iar SEC nu este Guvernul Romaniei pe care sa`l abureasca orice debil, BoA a fost pusa la plata. Reamintesc ca in vremea in care acele bonusuri de neam prost erau acordate, Merrill Lynch inregistra pierderi de mai bine de 15 miliarde de dolari (aici, in sens de 10,4 miliarde de euro).

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP