Dan Popa: Discuţie cu un profesor universitar de economie. Care încă predă. - Bloguri economice

marți, 4 august 2009

Dan Popa: Discuţie cu un profesor universitar de economie. Care încă predă.

Discutia a avut loc azi dimineata. Profesorul de care vorbesc (si care e de fapt o doamna profesor univ.) ii invata pe studenti, economia. Nu mai fac comentarii. Notez doar faptul ca daca asa se preda in universitatile rmanesti, sa nu ne miram de vom avea prin Guverne, Ministere etc, oameni care vor gandi alterat, iar noua ne va merge si mai prost.

Am intrebat`o pe distinsa prof. univ. de economie daca li se preda studentilor despre criza financiara “Ce criza??? Nu e nicio criza! E un tampit ala care sustine ca in Romania e criza”. Cum doamna profesor nu e criza?, o intreb mirat. “Raman la parerea mea. E o criza indusa in creierele unora” Pai, nu scad veniturile la buget? Nu au companiile un cashflow cu probleme?, intreb aproape siderat “Intelegeti foarte greu. Nu vedeti masinile care circula? Nu vedeti luxul unora, afisat ostentativ? Daca ar fi criza….” Pai si restantierii la credite?, mai incerc eu sa intreb….”Din restantierii aceia de care vorbiti, avem date cum ca peste 50 la suta nu vor sa isi achite ratele. Nu ca nu au, ci ca nu vor!Aia profita doar de pe urma situatiei asteia”, zice madam prof. Si asta ii invatati si pe studenti, la facultate? Ca nu e criza si ca numai in capetele infierbantate ale unora…? “Nu vi se pare normal? Ce ati vrea sa le spunem?” Pai, zic, INS a admis ca avem o contractie economica….”Ce sa va spun…o fi INS`ul mai destept si nu stim noi….”

Doamna profesor universitar mai are o luna si jumatate pana sa isi ia doctoratul. Dupa care, probabil ca va vrea mai sus pe scara profesionala. Sau, in cem mai rau caz, va continua sa predea studentilor, adevarata economie.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP