Dan Popa: Familia de cuvinte - Bloguri economice

luni, 24 august 2009

Dan Popa: Familia de cuvinte

Ministrul Economiei, Adriean Videanu a declarat ieri la Piteşti că o rată a şomajului de 8% nu poate fi considerată îngrijorătoare în condiţiile actualei crize financiare. Ingrijorator mi se pare mai degraba ca un ministru declara asta, senin.
Probabil ca nici o scadere de 8 % a PIB`ului nu este ingrijoratoare pe timp de criza. Nici blocajul financiar nu este ingrijorator si nici faptul ca din acei 8 % care raman someri, unii au rate la banci, masini luate in leasing sau alte angajamente financiare.
Ingrijorator nu e nici faptul ca unele ministere ajung sa ia credite bancare ca sa plateasca salariile. Cat despre faptul ca Guvernul nu e in stare sa pune pe o hartie un program coerent, cumo sa ne ingrijoreze atata lucru?
Am putea sa ne ingrijoram ca in conditiile in care toate cad in jur, leul se intareste. Dar sa nu ne ingrijoram. BNR dispune de rezerve.
Asadar, dl. Ministru Videanu observa un amanunt si nu se impiedica de el. Cade un fir de par. Asa, si?
Sa`i spuna cineva d`lui Videanu ca nu pica un singur fir de par, ci smocuri intregi. Si ca pana la urma, calvitia asta de care sufera economia noastra, nu ne face deloc atragatori. Cheii nu sunt foarte iubiti, chestiune la randu`i neingrijoratoare.
Una peste alta, am inteles ca natura dispretuieste vidul. Incep sa cred ca natura economiei il dispretuieste pe Videanu. In fond, par a fi din aceeasi familie de cuvinte.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP