Dan Popa: ING:”E posibil să vedem un leu mai slab către finalul sesiunii de tranzacţionare” - Bloguri economice

joi, 27 august 2009

Dan Popa: ING:”E posibil să vedem un leu mai slab către finalul sesiunii de tranzacţionare”

“Avand in vedere presiunile de depreciere a leului s-ar putea ca BNR sa nu organizeze nici astazi repo. Insa, incercarile de a proteja in acest fel leul ar putea afecta cererea de titluri de stat.

Probabilitatea organizarii unei operatiuni repo vineri a crescut, depinzand in continuare de evolutia cursului de schimb”, se arata in Raportul financiar zilnic al ING Bank.

“Asa cum ne-am temut, moneda nationala a pierdut in fata EUR ieri in pofida unui inceput bun si a datelor pozitive atat din zona euro, cat si din SUA. Se pare ca investitorii sunt exagerat de prudenti dupa circa cinci luni de cresteri pe pietele globale si ca teama privind o corectie a pretului actiunilor se amplifica. Evolutia EUR/RON a fost in ton cu cea din regiune si perechea a inchis la 4,2280.
Bursele asiatice au scazut peste noapte, insa in China acestea si-au mai revenit pe final chair daca guvernul chinez a anuntat masuri de prevenire a supraincalzirii. In consecinta, EUR/RON a deschis la 4,2270 si acum este la 4,2250. Cu toate acestea, e posibil sa vedem un leu mai slab fata de EUR catre finalul sesiunii de tranzactionare”, se mai spune in document.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP