Dan Popa: Kerviel a fost trimis oficial în faţa tribunalului corecţional - Bloguri economice

luni, 31 august 2009

Dan Popa: Kerviel a fost trimis oficial în faţa tribunalului corecţional

Jérôme Kerviel a fost trimis oficial in judecata in urma cu doua ceasuri de catre judecatorii de instructie (faza premergatoare tribunalului corectional) Renaud Van Ruymbeke si Françoise Desset, procesul lui urmand sa inceapa in primavara lui 2010 cel mai devreme, scrie presa locala..
Avocatii Societe Generale sunt fericiti pentru ca teza lor, potrivit careia Kerviel ar fi actionat de unul singur, pare sa fi fost acceptata. Mai mult, banca franceza s`a constituit parte civila in dosar, insa e putin probabil ca pierderea cauzata de Kerviel sa fie recuperata. Traderul risca 5 ani de inchisoare si o amenda de 375.000 euro, capetele de acuzare fiind fal, uz de fals, abuz de incredere si intruziune intr`un sistem informatic.
Scandalul a avut parte de o mediatizare in exces. In ianuarie 2008, banca franceza a descoperit ca traderul riscase aproape 50 de miliarde de euro, seful de atunci al SocGen, Daniel Bouton, calificandu`l pe Kerviel ca „terorist”.
Dupa ce a fost dat pe mana Justitiei, Kerviel a schimbat 3 echipe de avocati, neincetand sa acuze SocGen ca ar „sponsoriza” ancheta derulata de judecatori. Traderul sustine si in ziua de azi ca sefii sai stiau de riscurile pe care si le`a asumat. De cealalta parte, banca a luat o amenda de 4 milioane de euro (din cuantumul maxim de 5 mil.) si a dat afara o serie de persoane care se aflau deasupra lui Kerviel, ierarhic vorbind.
Una peste alta, cred ca adevarul e undeva la mijloc. Si pe urma, fata de pierderile care au urmat in sistemul bancar, cea datorata lui Kerviel este o nimica toata. Spun asta fara sa`l scuz nicio secunda.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP