Dan Popa: La ei, nu la noi. Plus o întâlnire cu cel mai bun editorialist economic de la noi. - Bloguri economice

miercuri, 5 august 2009

Dan Popa: La ei, nu la noi. Plus o întâlnire cu cel mai bun editorialist economic de la noi.

Cea mai grea faza a recesiunii a trecut deja, dar Guvernul canadian se asteapta la un val de somaj care ar putea afecta economia, a declarat aseara premierul canadian Stephen Harper.

Nu strigam inca „Victorie!”, desi vedem semne timide ale reluarii cresterii in lume. Cu toate aceste semne, mai avem multe de facut. Avem de luptat cu un somaj in crestere. Nu doar la noi in tara, ci si in alte state somajul va fi in continuare o problema, asa incat e greu sa clama victoria, a mai adaugat Harper.

Blaise Goetschin, seful Bancii Cantonale din Geneva (BCGE) a vorbit in cadrul unui interviu acordat presei locale despre impactul crizei asupra companiilor. El a estimat la 18 luni perioada dintre debutul crizei si efectul asupra businessului intreprinzatorilor. Potrivit sefului BCGE, vom mai asista la falimente si la cresterea somajului, iar reluarea va fi la viteza mica, cu dinamici diferite pentru fiecare economie in parte. El s`a mai declarat impotriva infiintarii unui fond de sprijin pentru IMM`uri, idee vehiculata sau chiar utilizata in unele tari europene. „IMM`urile care au probleme de trezorerie, pot apela la banci. Iar acelor IMM`uri care au probleme structurale, degeaba le mai pui la dispozitie fonduri publice. Pana la urma deficientele structurale vor invinge, iar firmele vor fi eliminate din piata”, a mai spus Goetschin.

PS Ieri m`am intalnit cu unul dintre cei mai dragi oameni mie, cel mai bun comentator economic pe care il avem in acest moment. Fiecare editorial al lui este un mic manual de economie. Dincolo insa de absolut remarcabilele-i cronici economice, e un umanist din toate punctele de vedere. Nu stiu cati romani au fost acasa la Charlie Chaplin. El a fost. Nu stiu cati romani au facut interviu cu Indira Ghandi. El a facut.

Rareori am ocazia sa spun despre cineva ca e un Lord. Dar in cazul lui, o spun fara nici cea mai mica ezitare. Il cheama Gheorghe Cercelescu, si scrie la Gandul.. Si am sa-mi scot oricand palaria in fata lui.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP