Dan Popa: Rătăcit printre cuvinte - Bloguri economice

sâmbătă, 22 august 2009

Dan Popa: Rătăcit printre cuvinte

Ni se spun urmatoarele: Economia e pe drumul cel bun, exista semne clare de optimism, dar somajul va continua sa creasca, salariile vor scadea, tensiunile sociale se vor amplifica.
Unde e de fapt, optimismul?

Continui sa cred ca s`au aplicat politici proaste inca din vara trecuta, cand lucrurile anuntau ceea ce va urma, in ciuda scalambaielilor politice si financiare cu care eram amagiti. O parte din scaderea economica nu putea fi evitata, prezumtia unor cititori ai acestui blog e corecta din acest punct de vedere.

O parte din viteza cu care PIB`ul a cazut se datoreaza modului debil in care unii au inteles sa conduca economia. Nu poti merge cu masina pe malul marii fara sa iei nisip pe roti, in ciuda a ceea ce credeau unii.

1 ian. Boc afirma că Guvernul nu doar va încerca să păstreze locurile de muncă actuale, ci şi să creeze altele noi şi să atragă peste 30 de miliarde de euro pentru acest scop.
8 ian. Premierul Emil Boc a declarat după o întâlnire cu Mugur Isărescu, că i-a cerut guvernatorului BNR câteva recomandări privind numirea unor personalităţi în Consiliul Economic Consultativ de pe lângă Guvern, cu rol în fundamentarea politicilor economice în perioada următoare. Crearea acestui consiliu a fost anunţată de premierul Boc în 15 decembrie, când a spus că va constitui un grup consultativ pe probleme economice şi financiare, pentru a soluţiona situaţiile create de criza economică.
Ati auzit ceva de activitatea Consiliului? Ca despre rezultatele muncii acestuia, se vede cu ochiul liber.
8 ian. Banca Naţională a României (BNR) va sprijini politicile guvernului, pentru a asigura un minim de creştere economică în 2009, în condiţiile în care ajustarea contului curent în acest an este inevitabilă, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Guvernatorul nu a dat detalii legate de nivelul creşterii economice din acest an, insa la începutul lunii decembrie, avansa o estimare a creşterii PIB între 3 şi 6% pentru 2009
16 ianuarie. Construcţia bugetului pe 2009 se va face în principiu pe baza unei creşteri economice de 2,5% în acest an, faţă de 7,8% în 2008, şi luând în calcul un deficit bugetar de circa 2% din produsul intern brut, a declarat premierul Emil Boc.
Nici nu ma mai uit ce idiotenii am mai auzit dupa 16 ianuarie din partea acelorasi…

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP