Dan Popa: Ştiri din Africa. Pe scurt şi pe bune. - Bloguri economice

miercuri, 19 august 2009

Dan Popa: Ştiri din Africa. Pe scurt şi pe bune.

Ministerul de Finante din Algeria a interzis cu incepere de la 1 august acordarea de credite de consum, din cauza crizei care a lovit puternic economia locala.

In Burundi, camioanele care transporta carbune nu au voie sa depaseasca o incarcatura maxima evaluate la 50 de saci a cate 30 kg fiecare. Motivul? La cantitati mai mari se distruge infrastructura si e nevoie de cheltuieli pentru reparatii, iar bani nu sunt.

In Ghana au fost inchise pana acum 11 hoteluri si restaurante.

Kenya. Power and Lighting Company (KPLC), furnizorul national de electricitate a decis sa limiteze curentul electric furnizat, fara sa anunte pe nimeni. Oficialii companiei spun ca ploile slabe nu au permis productia la cote necesare. Guvernul zice ca nu.

Maputo (Mozambic). Liderii malgasi s`au strans si au semnat un acord prin care au decis urmatoarele: criza nu se va intinde pe mai mult de 14 luni calendaristice, impotriva ei va lupta un Guvern format din premier, 3 vicepremieri si 28 de ministry, iar Marc Ravalomanana (unul dintre cei mai bogati localnici) se poate intoarce in tara.

François Kanimba, gouvernatorul Bancii Centrale a Rwanda s`a declarat perplex dupa ce a observat ca nivelul lichiditatii in bancile comerciale este mai mult decat suficient dar cu toate acestea, ele nu dau credite.

In Tanzania s`a infiintat Banca Femeilor – Tanzania Women’s Bank (TWB), care tinteste drept clientela femeile , in special cele care au afaceri. Cea mai tare fraza am auzit`o la inaugurare, unde Margareth Mattaba Chacha, sefa institutiei declarat ca tanzanienele au un acces mai slab la servciile bancare din cauza ca nu sunt educate. Oricum, ca sa aiba acces la TWB, clientul trebuie sa dispuna de economii de doi euro.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP