Dan Popa: Un mesaj de la Andrei Raţiu - Bloguri economice

vineri, 21 august 2009

Dan Popa: Un mesaj de la Andrei Raţiu

Discutie era despre mystery shopping. Eu sustineam ca la noi, treaba se face cu bani putini si de multe ori, la limita indecentei. Ca rapoartele shopperilor sunt uneori penibile si ca ma mir ca firmele platesc mii de euro care mai ales ca pe vreme de criza, nu prisosesc nimanui.
“Am avut ocazia sa il cunosc in februarie in Londra pe Michael Bare, tipul care detine Bare International. Dintr-una intr-alta a venit vorba si despre cum se face mystery shopping-ul in Romania si cam care ar fi asa zisa concurenta.
Desigur ca raspunsul a fost cat se poate de clar, BARE nu ar lucra niciodata pe 10 EUR pe evaluare. Dar cum la noi lucrurile se fac fie pentru a mai spala un ban, fie doar pentru ca e la moda sa se faca…
Asa pot sa imi trantesc si eu o firma de mystery, imi iau vreo 5 pixuri cu nuante diferite de albastru… si dai nene rapoarte de evaluare, la 3 euro bucata… cate vreti voi.
Cine apeleaza la firme de mystery din astea de trei parale… teapa lor.
Nu e vorba ca mystery nu ar fi bun, pentru ca intre noi fie vorba, mari companii precum Mariott, McDonald’s, Audi, Sony Ericsson, Western Union, Microsoft etc etc etc cu siguranta nu ar arunca bani pe asa ceva daca nu le-ar folosi la nimic. Asa ca… mai ganditi-va inainte sa va bucurati la un pret mic”.
Daca o spuneam eu, iar imi sareau in cap o mie de oame ni ca astea sunt conditiile din Ro, ca ce`as vrea si ca ce urmaresc de fapt? Ca se vede de la o (scuze de expresie) posta ca sunt agentul lui Basescu si al lui Tariceanu in acelasi timp….
Discutia pornise de aici.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP