Cristian Orgonaş: In SUA, industria presei scrise nu se simte prea bine. Vom ajunge să plătim pentru a citi ziarele online? - Bloguri economice

marți, 29 septembrie 2009

Cristian Orgonaş: In SUA, industria presei scrise nu se simte prea bine. Vom ajunge să plătim pentru a citi ziarele online?

In SUA, presa tiparita o duce cu adevarat prost: de 10 ani vanzarile la nivel national scad continuu, in timp ce in ultimul an, numarul exemplarelor vadute de catre cele mai importante 25 de ziare americane au scazut cu pana la 20%. Un singur ziar a reusit sa isi creasca vanzarile – Wall Street Journal.

Veniturile ziarelor depind in proportie de 70% de publicitate, care a scazut dramatic in ultimele trimestre, 20% din venituri sunt generate de pretul de vanzare iar …. 7% din online, aici veniturile crescand cu peste 25% comparativ cu anul trecut.

Doua observatii se impun:

1. Este evident ca pe fondul dezvoltarii internetului, scaderea numarului de ziare vandute va continua.

2. Este doar o problema de timp pana cand plata pentru vizualizarea continutului online se va generaliza, mai ales in cazul siturilor puternice, care ofera informatii de calitate. Informatia costa, chiar daca noi ne-am obisnuit sa o primim pe gratis.

Click pe imaginea de mai jos pentru a vizualiza cateva grafice extrem de interesante privitoare la starea presei tiparite din SUA. Sursa: Mint.comCiteşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP