Cristian Orgonaş: Michael Moore iubeşte de fapt capitalismul - Bloguri economice

sâmbătă, 19 septembrie 2009

Cristian Orgonaş: Michael Moore iubeşte de fapt capitalismul

Sunt convins ca ultimul film al lui Michael Moore – “Capitalism: a love story” va face senzatie, la fel cum senzatie a facut si Fahrenheit 9/11 la vremea lui. Nu doresc insa sa discut despre teoriile conspirationiste promovate de Moore, teorii care pot fi sau nu adevarate, ci despre o problema de etica.

Regizorul a sustinut intotdeauna superioritatea morala a stangii asupra liberalismului economic promovat de catre cei care conduc SUA, a catalogat capitalismul drept “ultimul imperiu al raului”, si a dat de pamant cu institutiile financiare de pe Wall-Street care au prosperat pentru ca i-au cumparat pe politicieni.

Mai mult decat atat, a sustinut intotdeauna ca nu investeste la bursa din motive de moralitate – cu alte cuvinte, nu da bine sa critici capitalismul, dar in acelasi timp, sa detii actiuni la unele dintre companiile simbol ale capitalismului american.

Insa, intr-o carte scrisa de Peter Schweizer si aparuta in urma cu cativa ani, este dovedit faptul ca Michael Moore detinea actiuni la mai multe companii americane, printre care Bank One (acum Moore infiereaza sistemul bancar!!!), Boeing, Elli Lily sau chiar Haliburton, respectiv compania pe care Moore o face de de doi lei in Fahrenheit 9/11.

Indiferent de adevarurile care sunt scoase la iveala in “Capitalism: a love story”, ma intreb daca nu cumva Michael Moore da dovada de ipocrizie atunci cand se bate cu pumnul in piept si da lectii de morala si corectitudine, in conditiile in care si el a speculat “putin” pe bursa pentru a mai castiga un ban in plus, desi a sustinut intotdeauna ca nu detine actiuni?

Mai jos, promo-ul filmului in care Moore lupta impotriva celor care au furat banii poporului american. Si mai jos, o parte din tranzactiile la bursa pe care Moore sustinea ca nu le-a facut niciodata (sursa: Carpe Diem).moore


Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP