Cristian Orgonaş: Puţin “succes” cu realitatea.net şi Antena 3 - Bloguri economice

marți, 22 septembrie 2009

Cristian Orgonaş: Puţin “succes” cu realitatea.net şi Antena 3

In data de 29 august – era intr-o sambata dimineata -, am scris un articol mai usor, de weekend, despre cea mai mica banca din SUA, gasiti articolul aici. Am fost primul care a scris despre acest subiect, iar pentru a il face mai “comestibil”, am inserat si un scurt reportaj mai vechi luat de pe youtube.
In plus, am mai indicat si cateva cifre legate de profitul pe care l-a inregistra banca respectiva in anii trecuti, pentru a ne face o imagine despre profitabilitatea acesteia.

Tot in data de 21 august 29 august, seara insa, pe realitatea.net apare o “stiriuca” exact despre acelasi subiect, folosind exact cifrele pe care le-am oferit eu, si continand o captura a filmului postat de mine, iar sursa este, bineinteles, “Realitatea TV”. Articolul este aici, iar in cazul ca dispare de pe site, gasiti un print screen aici. La momentul respectiv nu am facut scandal, insa i-am tinut minte.

Ieri, am scris un articol in care am comparat declaratiile d-lui Basescu legate de numarul turistilor, cu datele oferite de INS, semnaland faptul ca exista neconcordante foarte mari intre informatiile prezentate de cele doua “surse”.

Cum greseala presedintelui era numai buna de speculat politic, informatia prezentata de mine pe blog a fost rapid preluata de antena3 si discutata in emisiunea La ordinea zilei cu Dana Grecu, aceasta introducand subiectul in discutie astfel (se adreseaza d-lui Radu Tudor): “Spune-mi te rog ce parere ai despre informatia care a venit de la INS astazi si care contreaza cele spuse de Presedinte…” si a citit informatiile date de mine, bineinteles, fara sa mentioneze sursa (subiectul a fost anuntat aici, iar discutia pe marginea subiectului se poate vedea in inregistrarea emisiunii aflata pe situl A3, la minutul 42).

Dl Radu Tudor, analist militar si un mare “prieten” al d-lui Basescu, atat a asteptat. Avand in vedere ca datele INS infirma cele spuse de dl Basescu, dl Tudor a inceput sa ridice in slavi Institutul National de Statistica si sa loveasca in presedinte, in cel mai pur stil A3

Sa lamurim un lucru: INS nu a publicat ieri datele pe 2008 legate de numarul turistilor care circula cu masina/avionul, asa cum a spus d-na Grecu, ci in urma cu 5 luni. Informatia nu este deci o noutate, o noutate fiind in schimb faptul ca eu m-am gandit sa o prezint primul pe blog.

A3 a preluat informatia (de la mine sau de pe Hotnews) fara sa mentioneze nici una dintre cele doua surse, si a folosit-o asa cum stie mai bine, adica importiva presedintelui.

In afara celor spuse mai sus, nu doresc sa comentez prea mult cele doua “preluari”, insa ma gandesc ca atat timp ca eu sunt cel preluat, este ok. Important este sa nu ajung si eu sa fac la fel.

Ok, si acum, dupa ce am demonstrat ceea ce am avut de demonstrat, sa revenim la oile noastre, adica la economie.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP