Dan Popa: Banca elveţiană, către clienţi: ”Vindeţi toate titlurile de valoare deţinute în dolari şi nu mai investiţi în SUA!” - Bloguri economice

duminică, 6 septembrie 2009

Dan Popa: Banca elveţiană, către clienţi: ”Vindeţi toate titlurile de valoare deţinute în dolari şi nu mai investiţi în SUA!”

Nu mai calatoriti in SUA, vindeti orice actiuni sau titluri de valoare pe care le aveti legate de moneda americana sau mai pe sleau, nu mai investiti in Statele Unite. Acesta e apelul publicat pe site`ul oficial al Wegelin & Co (o banca cu active de 16 mld euro), apel inca nemaintalnit in lumea finantelor “de sus”, desi raceala relatiilor elvetiano-americane este evidenta.

Neoficial, se stia de recomandarile bancherilor din Tara Cantoanelor, care sugerau clientilor sa taie orice legaturi ar avea cu SUA, insa nimeni nu a indraznit sa publice un text ca “Adio, America”.
Pana si presedintele Asociatiei Bancherilor Privati, Konrad Hummler, un foarte bun diplomat, a recunoscut ca el personal impartaseste punctul de vedere al Wegelin,declarand ca asistam la o agresivitate puternica a finantelor SUA si ca isi va revizui sansele de a mai vizita in graba SUA.
Un razboi tacit intre bancile elvetiene si SUA a inceput. Elvetia, la fel ca multe alte economii, vor sa pedepseasca economia SUA pentru afacerea “paradisurilor fiscale”. Libiei i s`a pus pata pe Elvetia. Elvetiei i s`a pus pata pe SUA. SUA si Libia sunt dusmani traditionali. Ce va iesi de aici?

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP