Dan Popa: Va coborî azi leul sub 4,20/EUR? - Bloguri economice

vineri, 25 septembrie 2009

Dan Popa: Va coborî azi leul sub 4,20/EUR?

Leul a inceput sedinta de astazi printr-o depreciere usoara catre 4,2140/EUR ce a fost probabil determinata de inrautatirea apetitului pentru risc la nivel international, explica economistul ING Vlad Muscalu, in raportul sau financiar de azi. “Avand in vedere presupusa sustinere a monedei nationale nu este exclus ca leul sa continue sa se aprecieze si in sedinta de astazi. De asemenea, nu este exclus ca pragul de 4.20/EUR sa fie atins”, adauga Muscalu.
Ratele de dobanda pe termen scurt au inregistrat o crestere semnificativa in sedinta de ieri. Ratele TN au atins 10% pe piata depozitelor (o crestere de 100bp) in timp ce randamentele implicite 1M au urcat aproximativ 50pb catre 9.2%. “Segmentul 2M-3M a fost tranzactionat la 8,9%, inregistrand o crestere usoara”, adauga economistul bancii olandeze.
“Presiunea ascendenta este obisnuita in primele zile ale perioadei de observare a rezervei obligatorii datorita platilor lunare catre buget cat si datorita constituirii rezervei obligatorii in avans. Desi ratele de dobanda pe termen scurt se tranzactioneaza semnificativ peste nivelul de 8,5% al ratei de dobanda de politica monetara, nu credem ca este probabil ca banca centrala sa organizeze o operatiune de piata prin care sa injecteze lichiditate. Aceasta presupunere se bazeaza in principal pe mediul international mai putin optimist din aceasta sedinta”, conchide Muscalu.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP