Dan Popa: Incendiul anarhiei finale - Bloguri economice

joi, 3 septembrie 2009

Dan Popa: Incendiul anarhiei finale

Cine a citit Karl Kautsky, stie ca teoreticianul marxist a folosit o expresie legate de Manifestul Partidului Comunist, care a facut cariera mai ales datorita lui Tutea. Zicea Kautsky cum ca sfarsitul Manifestului este “incendiul anarhiei finale”.
Asta imi pare si masura lui Boc de a da cate 500 de euro fiecarui copil nou nascut. Potrivit Statisticii, in luna iunie 2009 s-au născut 18.478 copii (10,5 născuţi-vii la 1000 locuitori) cu 1368 mai mulţi decât în luna mai. Anualizat, natalitatea e in jurul a zece la mie. Copiii aia cresc si consuma. Parintii ar consuma si ei, daca ar mai avea de unde. Nu am acum vreme sa calculez deficitul catre care se indreapta Statuli lui Basescu, Udrea si Boc, dar nici nu are importanta, cata vreme sunt alegeri anul asta.
Masura imi pare o parjolire in urma a padurilor si a tot ce mai avem. Paradoxul e ca Boc se cere a fi si pompierul urmatorilor 4 ani.
PS. Pe cat pariem ca, la fel ca si in cazul forfetarului, nu s`au facut calcule de impact riguroase ci pur si simplu un mezencefal statut a decis ca suma asta da bine la oameni?

Diseara pun bazele unei investitii de 2×500 EUR.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP