Dan Popa: ING: ”Am putea asista azi la o depreciere a leului” - Bloguri economice

vineri, 18 septembrie 2009

Dan Popa: ING: ”Am putea asista azi la o depreciere a leului”

“Moneda nationala a inregistrat o evolutie calma in sedinta de ieri. A urmat dinamica indicilor bursieri europeni insa a fost tranzactionata intr-un interval de dimensiuni reduse. Majoritatea tranzactiilor au avut loc intre 4,2580/EUR si 4,2640/EUR insa dupa finalul orelor de tranzactionare locale leul s-a depreciat catre 4,2675/EUR pe fondul scaderilor inregistrate de indicii bursieri din SUA”, se arata in Raportul financiar zilnic al ING.
“In dimineata zilei de astazi moneda nationala este tranzactionata in jurul nivelului precedentsi avand in vedere ca indici bursieri importanti la nivel international au inregistrat scaderi pe parcursul noptii este posibil ca leul sa continua sa se deprecieze.

Deoarece astazi nu vor fi publicate date economice importante este posibil ca leul sa urmeze evolutia indicilor bursieri.
Ratele de dobanda pe termen scurt s-au tranzactionat la 7,75/8,25% in
sedinta de joi. Banca centrala a organizat o operatiune de piata monetara prin care a atras 2,4mld RON din piata. Aceasta operatiune a avut un impact modest asupra ratelor de dobanda iar pana la finalul sedintei ratele de dobanda pe termen scurt au revenit la nivelul de la deschidere. Se pare ca acestea s-au imbarcat pe directia descendenta obisnuita in ultimele zile ale perioadei de observare a rezervei obligatorii.
MFP a vandut ieri titluri de stat 3Y in valoare de aproximativ 1mld RON la un randament maxim de 10%, conform asteptarilor noastre. Acest nivel este cu 25 de puncte de baza mai ridicat decat cel inregistrat la licitatia precedenta pentru acest instrument”, se mai arata in documentul citat.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP