Dan Popa: ING: ”Am putea asista azi la aprecierea apetitului pentru risc” - Bloguri economice

marți, 15 septembrie 2009

Dan Popa: ING: ”Am putea asista azi la aprecierea apetitului pentru risc”

“Leul s-a alaturat monedelor regionale la inceputul sedintei de luni, fiindtranzactionat pe o traiectorie de depreciere. Dupa ce acesta a atins 4.2880/EUR traiectoria a fost inversata insa, asemeni unei miscari ce a trimis leul la 4,2775/EUR la mijlocul sedintei, aceasta dinamica a parut ca este influentata de banca centrala”, se arata in raportul financiar zilnic al ING.
A urmat o evolutie statica iar pe finalul sedintei moneda nationala s-a imbarcat pe un trend de apreciere ce s-a sincronizat cu cresteri inregistrate de indicii bursieri importanti la nivel international, se mai spune in documentul citat.
La finalul sedintei leul era tranzactionat la 4,27/EUR iar in inceputul zilei de astazi moneda este la acelasi nivel. Este posibil ca publicarea indicatorului ZEW pentru Germania sa duca la aprecierea apetitului pentru risc insa aceasta se poate reduce catre finlul sedintei de astazi dupa publicarea datelor privind vanzarile cu amanuntul din SUA, conchid analistii bancii olandeze.
Ratele de dobanda pe termen scurt au inregistrat o crestere usoara in sedinta de ieri ajungand in apropierea nivelului de 8/8,5%. Aceasta miscare pare modesta in conditiile in care au iesit din piata circa 6,7mld RON datorita unor operatiuni de piata monetara ale BNR ce au ajuns la scadenta. Nu este exclus ca acesta tendinta de crestere usoara sa continue in urmatoarele sedinte, se mai spune in raport.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP