Dan Popa: ING: ”E posibil ca leul să înregistreze o sedinţă de depreciere” - Bloguri economice

luni, 21 septembrie 2009

Dan Popa: ING: ”E posibil ca leul să înregistreze o sedinţă de depreciere”

“Deoarece datele economice importante de astazi vor fi publicate catre finalul sedintei locale este posibil ca leul sa urmeze inca o data trendul dictat de bursele europene. Astfel, avand in vedere ca pe parcursul noptii bursele din Asia au pierdut teren iar cele din Europa se asteapta sa deschide in scadre, este posibil ca leul sa inregistreze o sedinta de depreciere. Judecand insa dupa dinamica sedintelor precedente este posibil ca aceasta miscarea sa fie de dimensiuni reduse”, se arata in raportul financiar zilnic al ING.

“Ratele de dobanda pe termen scurt au urcat usor in sedinta de vineri
tranzactionandu-se la 8/8,5%. In a doua jumatate a sesiunii acestea au pierdut 25pb, revenind la nivelurile sedintei precedente. Este posibil ca conditiile de lichiditate sa continue sa se imbunatateasca astazi deoarece 2,4mld RON se intorc in piata in urma unei operatiuni de piata a bancii centrale ce ajunge la maturitate. Aceasta impreuna cu presiunea recenta de depreciere resimita de leu sugereaza ca este posibil ca banca centrala sa revina in piata monetara pentru a extrage excesul de lichiditate. Cu toate acestea, sansele unei asemenea actiuni sunt limitate deoarece pana in prezent banca centrala a ezitat
sa organizeze operatiuni de piata catre finalul perioadei de observare a rezervei obligatorii. Deoarece au mai ramas trei zile de tranzactionare din aceasta perioada este posibil ca ratele de dobanda pe termen scurt sa urmeze un trend de scadere.Astazi MEF intentioneaza sa vanda certificate de trezorerie 1Y in valoare de 1mld RON. Randamentul maxim este posibil sa fie 10% deoarece MEF a platit dobanzi pana la acest nivel in cadrul licitatiilor recente pentru instrumente 6M si 3Y”, se mai arata in documentul citat.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP