Dan Popa: ING: “Nu e exclus ca leul să se deprecieze azi” - Bloguri economice

luni, 14 septembrie 2009

Dan Popa: ING: “Nu e exclus ca leul să se deprecieze azi”

Astazi MFP intentioneaza sa vanda certificate de trezorerie 6M in valoare de 1,1mld RON. Avand in vedere rezultatele ultimelor operatiuni este posibil ca randamentul maxim sa fie 10%, se arata in raportul financiar zilnic al ING. Potrivit aceluiasi document, astazi 6,7mld RON vor iesi din piata in urma unor operatiuni de piata ale banciicentrale ce ajung la scadenta. Cu toate acestea, ratele de dobanda pe termen scurt se tranzactioneaza in apropierea nivelelor precedente.

Dupa ce s-a depreciat usor pe parcursul sedintelor precedente, moneda nationala a pierdut considerabil teren in sesiunea de vineri. Aceasta a inceput intr-o nota calma cu leul tranzcationandu-se in jurul valorii de 4,2510/RON insa acesta a cazut brusc pe o traiectorie de depreciere abrupta probabil indusa deordine de limitare a pierderilor, se mai spune in raport. Moneda nationala a atins minimul zilei la 4,2870/EUR catre finalul sedintei iar datele ce au indicat o inflatie mai scazuta decat asteptarile pietei in Ungaria si o revenire pe deficit a balantei de plati din Polonia au fost de asemenea nefavorabile. La finalul sedintei leul s-a tranzactionat la 4,2810/EUR.

Astazi leul se tranzactioneaza in apropierea nivelului precedent in pofida unor scaderi importante ale burselor din Europa. “Monedele regionale au inregistrat deprecieri semnificative in aceasta perioada si nu este exclus ca leul sa urmeze un trend similar. Cu toate acestea, probabilitatea unei interventii BNR probabil creste pe masura ce leul se apropie de 4,30/EUR”, se mai spune in raport.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP