Dan Popa: Jurnal de bancher asaltat de propuneri. Pamflet, deşi... - Bloguri economice

marți, 22 septembrie 2009

Dan Popa: Jurnal de bancher asaltat de propuneri. Pamflet, deşi...

*Dom`ne, te apuca toti dracii de ce face criza din om. Deci primesc o propunere de la o firma privata, ca sa`mi faca “cal center”. Ii raspund boului ca nu am nevoie de niciun centru de cai, sa`si faca el cu ma`sa cal din ala. Prostul fudul, imi scrie iar. Ca`i vorba de nush ce apeluri din engleza cal egal apeluri, sunat acasa la oameni sau invers ceva`n genu` asta. Intreb cat ma costa ? Zice prostul, 74.900 eur cost fix, plus vreo 11000, variabil. Zic ba, esti prost ? Pai la banii astia cumpar titluri de stat si`mi scot profit, nu sa`i arunc pe niste centrale telefonice. Pana la urma, i`am taiat fetei banii de inghetata si am acceptat sa vad ce porcarie`i si aia.
*Alta firma, ca sa`mi arate o prezentare. Ca`mi vand ei cardurile pe care le emit eu. “Costurile de implementare ale proiectului sunt de 1400 euro si includ costuri de raportare a activitatii zilnice (M.I.S.), creeare campanie, import si curatare baza de date. » Bai tampitilor, le`am zis. Pai nu reusesc aia in piata sa mi le vanda ca bonus la fiecare detergent cumparat si o sa mi le vinzi tu ? Zice dom`ne, avem servicii de telemarketing cu nush ce outbond. Cu mare greutate i`am dat afara din birou. Le`am spus sa`mi curete in fatza sediului de proba si dupe aia`i las si in baza de date. Oi fi io de stat, da` parca nici asa….

*Fiica`mii i`a taiat magarul care`o angajase 20 % din salariu. M`a sunat saracutza ca nu`I intrasera toti banii pe card. L`am sunat pe directorul ei si I`am atras atentia ca Euriborul are miscari extrem de imprevizibile si ca presimt ca de maine o va lua razna. Ala ca ce vreau sa zic? Pai zic, nimic, doar ca o sa primiti o scrisoare cum ca din cauza lui Euribor, rata la creditul pe care`l aveti la mine, va sui cu fix cat i`ai taiat lui fii`mea din salariu. Si i`am inchis. Acum ii mut creditul in franci elvetieni si`I reevaluez si garantiile lui de rahat pana la valoarea zero barat. Am si sunat la executori sa`l viziteze maine.
P.S. Cica fii`mea a incurcat cardurile si totul e ok. Ei, se mai intampla…
*Dom`ne, n`am nicio treaba cu aia din BNR, da` cum sa anunti tu ca un sef de credite o sa fie zburat, fara sa stai de vorba cu noi, sa incercam sa ne intelegem ca oamenii ?
Pai cand ne rugau sa vindem in numele lor valuta si noi acceptam, cum era ? Acuma vin si….De sunat Seful cel Mare si explicat. Sigur va gasi o solutie, ca de atatea ori.
*Suna un dobitoc de la nush ce televiziune sa`i spun cu cat reducem costurile pana la sfarsitul anului. Baaaaai, ii zic, treaba mea nu e sa reduc costurile, ci sa fac profit, prostule. Ori, cata vreme tu iti iei salariul din creditul pe care il dau eu companiei tale, se cheama ca imi ating tintele.
*Anul asta nu am bani sa`i trimit pe toti ziaristii la hotelul meu, asa ca a trebuit sa fac o selectie. Pe aia care nu au scris ca exaltatii anul trecut, ii cazez la ultimul etaj si le pun pe noptiere cartile lui ala, Ceoran. Alora de nu au scris deloc, le dublez comisioanele la cardurile pe care le`am dat cadou. Asa ca ramane un singur ziarist caruia sa`i platesc sejurul complet. M`am scos.
*Ma suna un coleg, ca cica unii discuta si la noi de legi similare cu alea din Franta, cu limitarea bonusurilor….Ca ce ne facem ? I`am spus bai prostu saitului, avem in anexa 2b la contractu de intelegere mutualista din aia ca in cazu in care cineva ne vrea raul, il radem. Ala ca cica nu putem, ca`i tocmai….Frateeee…..atunci aplicam anexa 8c. Ii angajam familia la noi. Io n`am loc decat de CFO, da` gasim noi in tot sistemul asta bancar si ceva mai bun…

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP