Dan Popa: Jurnalul premierului din Landia - Bloguri economice

luni, 7 septembrie 2009

Dan Popa: Jurnalul premierului din Landia

*Am castigat, m`au numit premieeeer!!! Le`am promis tuturor bani, desi am auzit la Staţie ca e o criza undeva in lume si ca doi americani s`a sinucis. Asta e frate, nimeni nu`i highlander. Sa nu uit s`o sun pe mama. Si sa ma tund!!!!
*Azi m`am dus la birou. Dom`ne, e urias!!! In fine, m`am urcat cumva pe scaun si am chemat fotograful sa`mi faca o poza. Are zoom.
*Hahaha. Scrie un bou in ziare ca vine criza si in Romania.

Vine pe dracu s`o pieptene. Am mai citit si noi niste carti si nu`i cazul sa ne alarmam. Oricum, cica sa facem pentru orice eventualitate niste programe anticriza. Oare cum scap de matreatza asta?
*Am facut primul program antipriza din viata mea. “Romania e un stat unitar. Inflatia trebuie sa o coboram cumva in jos la mai putin. Deficitul bugetar exista. Sa aparam cetatenii acestei patrii. Traiasca Republica!”. Trebuie sa`l trimit consilierilor economici sa`l valideze, dupa care sa`l dau in presa.
*Tampitii din Consiliu mi`au schimbat Programul. Au scris un text de 100 de pagini, desi le`am spus ca trebuie sa fie scurt, ca altfel se plictiseste poporul sa`l citeasca. Al dreaq ceorap, cum nu sta el drept pe picior….
*Era cat pe ce sa merg la o emisiune tv, dar noroc cu Secretarul care mi`a spus ca o sa ma intrebe de acorduri cu nu stiu ce Fond si despre deficitele gemene. Le`am transmis ziaristilor ca nu pic eu asa usor in cursa. Economia noastra rezista si fara Fondul ala. Sau poate vrea Fondul sa`l finantam? Capitalisti saraci, ce sa le faci?
*Fantastic!!! Deficitul se refera la bani!!! Foarte ciudat. Si atunci deficitul de calciu cand e????
*Am inteles ca vom avea crestere de 2,5 % anul asta. Dom`ne, chiar ca e ciudat. Mie mi`au trebuit cinci ani ca sa cresc cu 2,5 % !!! Ce`nseamna incalzirea globala…
*Pana la urma, trebuie sa facem acordul ala cu Fondul. Si culmea, nu dam noi bani, ci primim. Pai e de bine cand cineva iti da bani. Ce se tot plang idiotii din presa? Oare unde mi`au pus telecomanda?
*Telefon de la Comisie. N`o sa crestem, ci o sa scadem. Inposibil. Cine a mai vazut in viata lui asa ceva? Cum o sa se contracte o economie? Ce face, se face mai mic strungul sau masinile???? Deci asa ceva nu exista!
*Oare cum sa le explic astora din Banca nationala sa nu ma mai incurce cu datele lor? Am zis ca nu vom avea criza decat la nivel individual. Maica`mea a facut aseara o criza de bila. Da` sa nu`mi spuna mie nimeni ca asta ca urmare a creditelor subprime!!! Chiar, oare eu am bila?
*Deficitul comercial scade. Oare sa fie vreo legatura cu faptul ca m`au numit pe mine premier? De gandit la aceasta problema pana vine frizerul sau maseuza, ca nu mai stiu care ajunge primul.
*Am primit azi niste sindicalisti care mi`au dat un raport despre cum vad ei iesirea din criza. L`am luat, l`am deschis, dar pana vine Consilierul responsabil cu citirea graficelor, nu le pot da niciun raspuns. Le`am zis bancul cu pestele, da` n`a ras niciunul. Pana la urma a trebuie sa fac numarul ala de jonglerie cu 3 mere, ca sa mai treaca timpul.

Va urma. Acest text este un modest pamflet si rog a fi interpretata ca atare. Va multumesc mult pentru intelegere.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP